VOX Populi – Ce cred locuitorii Chișinăului despre rolul armatei naționale și dacă ar trebui Republica Moldova să-și întărească armata

Războiul din țara vecină a schimbat mult percepția oamenilor referitor la segmentul de securitate și apărare și în special despre rolul armatei într-un stat. Dacă până la 24 februarie 2022, mulți din cetățeni considerau că nu avem nevoie de armată, ba chiar mai mult, trebuie să le reducem din buget pentru alte domenii mai prioritare, situația s-a schimbat radical după ce a apărut un război atât de aproape de noi.

Ce cred locuitorii Chișinăului despre rolul armatei naționale și dacă ar trebui Republica Moldova să-și întărească armata, vă invităm să vedeți în următorul vox populi realizat în parteneriat cu ZUGO.

Suplimentar la opiniile cetățenilor, în acest vox o să găsiți și opinia academică și factologică despre subiectele relatate, oferită de general de divizie în rezervă, Ion COROPCEAN, doctor în științe politice, Agenția pentru Știință și Memorie Militară.