Masa rotundă ”Parteneriatul Republica Moldova- NATO în viziunea societății civile”.

La data de 12 decembrie curent, Co-fondatoarea Platformei pentru Inițiative de Securitate și Apărare, Elena Marzac a moderat masa rotundă ”Parteneriatul Republica Moldova- NATO în viziunea societății civile”, organizată de colegii noștri de la Centrul de Informare și Documentare privind NATO.

Invitați de onoare la eveniment au fost:
E.S. Tadas VALIONIS, Ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova
E.S. Tomasz Michał KOBZDEJ, Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova.
În expunerea sa, Excelența sa E.S. Tadas VALIONIS, Ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova a realizat o analiză a parteneriatului Republica Moldova – NATO din perspectiva experienței Ambasadei Lituaniei în calitate de de Punct de contact NATO în Republica Moldova.

Începând cu 1 ianuarie 2023, Ambasada Republicii Polonia în Republica Moldova va prelua statutul de Punct de contact NATO, astfel că Excelența sa, ambasadorul Tomasz Michał KOBZDEJ a punctat câteva perspective de viitor în colaborarea cu societatea civilă pe acest subiect.

Domnul Ion Tăbârță, Director Executiv CID NATO a realizat o analiză a modalității prin care cetățenii Republicii Moldova percep relația Republicii Moldova cu NATO, într-o perspectivă evolutivă începînd cu anul 2006, când subiecte despre NATO au fost incluse în sondaje de opinie publică.

Evenimentul a fost moderat de doamna Elena Mârzac, fondatoare PISA, expertă în securitate și Stratcom.
La masa rotundă au participat reprezentanți ai OLN, a societății civile și a mediului academic.