Lecție publică la Academia”Ștefan cel Mare”

Astăzi, 1 noiembrie, Natalia Albu, Directoarea Executivă a Plaformei pentru Inițiative se Securitate și Apărare, a ținut o lecție publică la subiectul: „Securitatea națională și mediul de securitate: aspecte conceptuale și termeni de referință” pentru studenții anului II ai Facultății drept, administrație, ordine și securitate publică ai Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul seminarului studenţii au fost familiarizaţi și au discutat despre ce este securitatea, sunt noțiunile de securitatea și siguranța echivalente; tipuri de securitate, care sunt obiectivele securității naționale; ce documente strategice avem în domeniul securității și care sunt necesitățile noii strategii de securitate; cum structurăm riscurile și amenințările la adresa securității naționale și care este necesitatea acestei structurări.

La final, studenții au discutat și despre cele mai actuale aspecte ale securității umane și securității regională în contextul războiului din Ucraina.

ℹ️ Evenimentul este realizat de Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO