Află cum au fost cele două zile a TABEREI DE TOAMNĂ: „abordarea securității umane în politicile de securitate”, din opiniile participanților și participantelor

Timp de două zile, în cadrul taberei de toamnă: abordarea securității umane în politicile de securitate, am învățat, am socializat, am împărtășit experiențe, am făcut noi cunoștințe și am creat parteneriate de durată. Au fost două zile pline de emoții pozitive, de plus valoare și impact asupra înțelegerii a tot ce înseamnă comunicare strategică, managementul riscurilor și alte subiecte de actualitate din domeniul de securitate și apărare.

Pentru a vă convinge că aceste două zile au fost minunate vă invităm să citiți câteva opinii a participanților/telor taberei de toamnă:

„Participarea la aceasta tabără a venit cu oportunitatea studierii unor noi noțiuni și fundamentării cunoștințelor deja deținute pe domenii precum: managementul riscurilor și gestionarea crizelor, comunicare strategică, și mai ales pe aspectul elaborării și implementării politicelor de securitate. Cu siguranță această experiență a fost una binevenită, utilă chiar, și voi integra aceste cunoștințe în activitatea mea profesională dar și în viața mea personală”.

Ana OASERELE, I.P. Serviciul tehnologia informației și securitate cibernetică

„Țin să mulțumesc organizatorilor, Platformei pentru Inițiative de Securitate și Apărare (PISA), care au desfășurat tabăra de toamnă: abordarea securității umane în politicile de securitate. Apreciez faptul că în cadrul atelierelor au fost consolidate competențele în domeniul analizei și evaluării riscurilor contemporane pentru gestionarea crizelor, precum și aspectele principale privind comunicarea strategică în diverse contexte de securitate națională. Aceste cunoștințe și practici dobândite vor servi drept bază pentru dezvoltarea capacităților de implementare și promovare a Strategiei securității naționale, dar și altor documente de politici”.

Ghenadie SÎRBU, Ministerul Mediului

„Tabăra de toamnă: abordarea securității umane în politicile de securitate a reprezentat dăuă zile intense, captivante și super-utile. Sunt profund recunoscătoare pentru această oportunitate minunată de a participa interactiv în asemenea format, alături de colegii din sistem cu care ne-am conectat fizic, alături de profesioniști și oameni inspiraționali. Am vorbit practic și punctat despre cele mai actuale subiecte din domeniul securității. Am apreciat toate metodele aplicate, de la teorie, brainstorming, până la exerciții practice și simulări. La final am rămas entuziasmată și încrezută că schimbarea se produce de la fiecare dintre noi. Având o societate corect informată, pregătită și unită – ne vom câștiga Demnitatea și Valorile umane, care ne reprezintă”.

Carolina CĂPĂȚÎNĂ, Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

„În cadrul Taberei de Toamnă am beneficiat de o atmosferă plăcută, invitați speciali și experți internaționali de valoare. Mulțumesc mult pentru subiecte de actualitate, începând cu securitatea umană; managementul riscurilor, principiile rezilienței, riscuri și amenințări la adresa securității naționale, precum și comunicarea strategică și integrarea dimensiunii de gen în politicile de comunicare pe subiecte de securitate și apărare.
Un eveniment Consistent, Concentrat, Practic, ancorat în Realitate”.

Alina CROITOR, Serviciul de Informații și Securitate

„Mă bucur că am avut posibilitatea să particip în cadrul taberei de toamnă: abordarea securității umane în politicile de securitate. Femeile sunt agenți puternici ai schimbărilor pozitive în procesele de pace și securitate. Participarea femeilor este crucială în eforturile pentru o pace durabilă, inclusivă și sustenabilă. Important e să ne asigurăm că femeile au loc la masa negocierilor și creării tratatelor de pace, vocile lor sunt auzite în toate eforturile de construcție a păcii”.

Veronica LUPU, Asociația Femeia pentru Societate Contemporană

Tabăra de toamnă a fost organizată în cadrul proiectului ACADEMIA DE SECURITATE, ediția: „Securitatea umană & Femeile, Pacea și Securitatea umană”, implementat de Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare și finanțat prin intermediul unui grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (Institute for War & Peace Reporting), cu suportul Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (FCDO). Partenerii evenimentului sunt: Serviciul Consiliului Suprem de Securitate al RM, Centrul de la Geneva pentru Guvernarea Sectorului de Securitate (DCAF) și UN Women Moldova.