VOX populi Ce avem în Ucraina: război sau operațiune specială?

Existența războiului la hotarul Republicii Moldova, ne face să fim mult mai vigilenți și conștienți la ceea ce se întîmplă atît în țara vecină cît și în Republica Moldova. Este important să înțelegem cum privesc cetățenii Republicii Moldova situația din Ucraina și cum o califică.

Chiar dacă majoritatea liderilor internaționali și cetățenii majoritatea țărilor lumii declară ferm că acesta este un război și că Federația Rusă a atacat Ucraina, mai există păreri care cred că aceasta este o operațiune specială, o mișcare de eliberare etc.

În umătorul vox populi realizat în colaborare cu ZUGO ne-am propus să aflăm ce cred locuitorii Chișinăului despre situația din țara vecină.

Suplimentar la opiniile cetățenilor, în acest vox o să găsiți și opinia academică și factologică despre subiectele relatate, oferită de expertul, Anatol Țăranu, istoric, comentator politic, politician, ex-ambasadorul Republicii Moldova în Federați Rusă, director al Centrului de Cercetări Strategice și Consultanţă Politică „Politicon”.