Natalia Albu a participat la Conferința internațională ”Dezvoltarea parteneriatelor NATO într-un mediu de securitate în schimbare”

Directoarea executivă a Platformei pentru Inițiative de Securitate și Apărare, Natalia Albu a moderat primului panel ”Summit-ul NATO de la Madrid: rezultate și impact pentru parteneri”, în cadrul Conferinței internaționale ”Dezvoltarea parteneriatelor NATO într-un mediu de securitate în schimbare”, organizată de colegii noștri de la Centrul de Informare și Documentare privind NATO.

Scopul evenimentului a fost analiza parteneriatului dintre Republica Moldova și Alianța Nord Atlantică prin prisma realizărilor și inițierea discuțiilor privind perspectivele acestei cooperări. De asemenea, discuțiilor s-au axat pe fortificarea stabilității și securității regionale în contextul războiului din Ucraina.

La eveniment au participat oficiali NATO, ambasadorii și reprezentanții țărilor membre NATO, și partenere și înalți oficiali din Republica Moldova.

Activitatea a avut loc în contextul proiectului Zilele NATO în Republica Moldova, ediția 2022 și este organizată de Centrul de lnformare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (ClD NATO), în parteneriat cu Oficiul de Legătură NATO (OLN) din Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și lntegrării Europene și Ministerul Apărării al Republicii Moldova.