Natalia Albu participantă la evenimentele dedicate celei de-a XXII-a aniversare a Rezoluției 1325

31 octombrie 2022, am marcat cea de-a XXII-a aniversare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea și Securitatea.

Natalia Albu, directoarea executivă a Platformei pentru Inițiative de Securitate și Apărare, a participat la două evenimente desfășurate la nivel național, care au evidențiat necesitatea implementării Agendei Femeile, Pacea și Securitatea în contextul mediului de securitate instabil.

În cadrul Masei rotunde „Femeile, Pacea și Securitatea – viziune pentru Moldova”, cu participarea ambasadoarei Canadei la București, Annick Goulet și ambasadoarei pentru Femeile, Pacea și Securitatea, Jacqueline O-Neill, Natalia Albu a prezentat lecțiile învățate și bunele practici privind implementarea Programului Național al Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea și Securitatea.

Totodată, dna Albu a participat cu intervenții și în cadrul Atelierul de consultare pentru dezvoltarea Programului Național de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea și securitatea pentru anii 2023-2026, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu UN Women Moldova.

Insecuritatea regională, precum și urmările crizei pandemice evidențiază necesitatea de a dezvolta reziliența și spiritul de conducere pentru a fi mai adaptabil, valorificând creativitatea și talentul tuturor, folosind metode și practici noi în asigurarea unui mediu de securitate inclusiv.