Lansarea unui nou proiect: ACADEMIA DE SECURITATE, ediția: Securitate umană & Femeile, pacea și securitatea

Proiectul, Academia de Securitate, ediția: Securitatea umană & Femeile, pacea și securitatea este unul din cele 7 proiecte câștigătoare în cadrul programului BREN și are drept scop creșterea nivelului de dezvoltare și promovare a conceptului de securitate umană și consolidarea rezilienței, prin încurajarea implicării active a femeilor în discuțiile și procesele legate de pace, securitate și apărare, atât la nivel local, cât și național.

Astăzi, în cadrul ceremoniei de premiere a granturilor, colega noastră Elena Marzac, cofondatoarea Platformei a accentuat oportunitatea implementării acestui proiect și realizarea dezideratelor propuse.

„Prin îndeplinirea obiectivelor duble ale proiectului nostru, ne propunem să contribuim la avansarea cadrului privind femeile, pacea și securitatea (WPS). Abordarea noastră implică creșterea gradului de conștientizare, consolidarea capacităților, elaborarea planurilor strategice de comunicare și inițierea măsurilor de consolidare a rezilienței care promovează incluziunea femeilor în discuțiile privind pacea, securitatea și apărarea. În primul rând, aceste acțiuni vor implica societatea civilă și asociațiile profesionale ale femeilor. Conceptul de instruire depășește simpla învățare despre securitatea umană și noțiunile legate de femei, pace și securitate (WPS). În schimb, își propune să sporească abilitățile participanților de a produce note analitice concise care ajută la formularea unui plan preliminar de comunicare strategică (StratCom). Acest plan poate acționa ca o resursă pentru o abordare unificată a încorporării elementelor de securitate umană în politicile de securitate și executarea programului WPS. Ca atare, activitățile propuse în cadrul acestui proiect au un caracter multidimensional și sunt concepute pentru a atinge aceste obiective”.

Menționăm că, programul Building Resillience in the Eastern Neighbourhood (BREN) este finanțat de UK Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) și implementat de Institute for War & Peace Reporting (IWPR) IWPR Eastern Neighbourhood