Chișinău, str. Mitropolitul Bănulescu Bodoni 2A

Lansarea lucrării ”Apărarea. Dicționar de buzunar”

Începând cu 6 iunie 2022 CID NATO implementează, în parteneriat cu Platforma societății civile pentru Inițiative de Securitate și Apărare, proiectul Consolidarea rezistenței la dezinformare în domeniul securității de către societatea civilă cu sprijinul Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova și Cooperarea Lituaniană pentru Dezvoltare.

Scopul proiectului se referă la contracararea dezinformării în domeniul securității prin: dezvoltarea capacităților societății civile de contracarare a dezinformării în domeniul securității, sporirea culturii de securitate de către societatea civilă și oferirea unor opinii obiective de către experții din domeniul securității, societății civile, instituțiilor guvernamentale etc.
Actualmente se conștientizează tot mai mult faptul că dezinformarea, miturile și știrile false proliferează în întreaga lume, cu consecințe potențial dăunătoare pentru securitate și siguranța publică, comunicare eficientă și chiar sănătate. Mai mult, dezinformarea și propaganda în Republica Moldova au un impact negativ asupra securității naționale și umane: polarizează societatea moldovenească pe diverse teme, subminând procesele democratice.

În cadrul evenimentului va fi lansată lucrarea ”Apărarea. Dicționar de buzunar”, elaborat de colectivul de autori: Natalia Albu, Gheorghe Oarza, Elena Mârzac, Aurel Fondos, Panța Rodica.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova, institutiilor guvernamentale din sistemul de securitate si aparare, societății civile, mediului academic și jurnaliști.