Atelier de lucru: „Planificarea comunicării strategice pentru promovarea Agendei Femeile, Pacea și Securitatea”

La 11 noiembrie curent, s-a desfășurat atelierului de lucru: „Planificarea comunicării strategice pentru promovarea Agendei Femeile, Pacea și Securitatea”. În cadrul evenimentului,  experți/-te împreună cu reprezentanți/-te a/ai instituțiilor guvernamentale, organizațiilor internaționale și societății civile au discutat despre cum pot să aibă un Plan de Comunicare Strategică bine gândit și structurat, care va contribui la creșterea gradului de conștientizare a Agendei FPS și la încurajarea participării active a femeilor în procesele de pace și securitate.

Pentru a evalua cât mai bine situația, participanții/- tele au răspuns la mai multe întrebări, precum: Trebuie sa fie femeile în sectorul de pace și securitate? Care este atitudinea privind femeile în funcții de conducere? Considerați ca femeile se confruntă cu stereotipuri negative atunci când încearcă sa ocupe diferite poziții? etc.
În cadrul atelierului s-a discutat despre percepțiile și stereotipurile privind implicarea femeilor în procesele de pace și securitate, rolul lor în acest sector, dar și despre ce bariere există pentru implicarea femeilor la toate nivelurile.
Totodată, a fost prezentat primul draft al planului de comunicare strategică privind Agenda FPS și au fost identificați actorii și acțiunile necesare pentru îndeplinirea acestuia.

 

Activitate realizată în cadrul proiectului „Promovarea Agendei Femeile, Pacea și Securitatea prin Comunicare strategică și Monitorizare”, finanțat prin intermediul unui grant al Institute for War and Peace Reporting (IWPR), cu suportul Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (FCDO) și proiectul „Promovarea Agendei privind Femeile, Pacea și Securitatea: Combaterea dezinformării și a stereotipurilor”, implementat cu susținerea UN Women Moldova, și finanțat de Fondul Femeilor pentru pace și asistență umanitară.